Technieken 3: Hemd (damesblousse)

Samen met Miet Dreezen gaan we ons wagen aan een hemd. Rokken maken kunnen we al en misschien al een broek, maar een hemd met manchetten is toch nog een uitdaging. Daarom gaan we 2 vrijdagen aan de slag met Miet.

Je kan kiezen tussen twee modellen: Het klassieke, rechtere, hemd of een meer gecentreerd model met rugnepen. Omdat er toch veel komt kijken bij het ineenzetten zelf, ga je tussen de 2 dagen ook werk mee naar huis krijgen. Tijdens deze workshop leer je een patroon na-meten voor je knipt, de kraag met voet (of staander) maken en je manchetten mooi afwerken, het logisch in elkaar zetten van een hemd en evt. aanpassingen doen om je pasvorm mooi te krijgen.

Als je wil kan je er ook voor kiezen om je ‘techniek’ van de kraag in ‘het goed’ te maken zodat je een los kraagje hebt dat je vlot onder een trui of shirt kan dragen.  Je kan er ook voor kiezen om ipv een traditioneel hemd te maken, voor een hemdsjurk te gaan.  De technieken blijven dezelfde, maar je hebt een jurk ipv een hemd.

De workshop 'Hemd (damesblousse)' is het derde deel van onze technieken-reeks.  Deze reeks is bedoeld voor de naai(st)er die de basis onder de knie heeft en nu zijn/haar kennis verder wil verdiepen. 

Eigenschappen

De reeks is gespreid over 2 vrijdagen: 12 en 19 april van 9u - 12u30

We werken in een kleine groep van max. 6 deelneemsters 

Incl. burda-patroon 7136 (gecentreerd model met rugnepen) of 6908 (rechter model).  Het rechter model kan ook gemaakt/gedragen worden als hemdsjurk.

Je ontvangt 10% korting op de aankoop van je stoffen die je aankoopt voor deze workshop

Kostprijs: 85 € (je betaalt nu een voorschot van 45€, het overige deel betaal je de eerste dag van de reeks).  Je kan deze workshop ook boeken als volledige reeks.  Dan betaal je 225€ ipv 255€ voor zowel de workshop: Patroon aanpassen, de Broek en het Hemd.


€45,00
(Prijs per stuk Incl. BTW en excl. transportkosten

Je wil graag 1 Technieken 3: Hemd (damesblousse) bestellen, dat kost €45,00.