Technieken 1: Patroon aanpassen

Tenzij je gezegend bent met het ideale lijf (en dan nog :-) ) is de kans dat een patroon je onmiddellijk 'past' heel klein. Voordat je nog maar de schaar in je stof gezet hebt, heb je meestal al een heel parcours achter de rug.

Daar dient deze workshopreeks voor. Onder begeleiding van Miet Dreezen (een ervaren couture-naaister) start je met het juist (laten) opmeten van jezelf. Zo heb je eindelijk een juiste matentabel van jezelf. Hiermee kan je gaan bepalen met welke maat van je basispatroon je het beste aan de slag gaat.

In de volgende stap leer je een patroon na-meten en dit te vergelijken met je eigen maten. En dan komt het echte werk: je patroon gaan aanpassen aan je eigen maten. Zodat je op het einde van de reeks een degelijk basispatroon hebt (van een rechte jurk) waarmee je zelf aan de slag kan voor al je volgende jurkjes. Daarna ga je samen shoppen met Miet in onze winkel. Welk stof is geschikt voor mijn patroon (of welk patroon is geschikt voor dit stof :-) ), waar moet je op letten als je stof koopt, hoe bepaal je je stofhoeveelheid, enz. Als de tijd het toe laat, gaan we samen nog kijken hoe je je patroon op het stof moet leggen en wordt er eventueel ook samen geknipt. Want ook daar zijn er een paar regels die in je achterhoofd moet houden :-).

De workshop 'patroon aanpassen' is het eerste deel van onze technieken-reeks.  Deze reeks is bedoeld voor de naai(st)er die de basis onder de knie heeft en nu zijn/haar kennis verder wil verdiepen.  

Eigenschappen

De reeks is gespreid over 2 vrijdagen: 15 en 22 februari van 9u - 12u30

We werken in een kleine groep van max. 6 deelneemsters

Incl. burda-patroon 7972 

Je ontvangt 10% korting op de aankoop van je stoffen die je aankoopt voor deze workshop

Kostprijs: 85 € (je betaalt nu een voorschot van 45€, het overige deel betaal je de eerste dag van de reeks).  Je kan deze workshop ook boeken als volledige reeks.  Dan betaal je 225€ ipv 255€ voor zowel de workshop: Patroon aanpassen, de Broek en het Hemd.

Let op! Dit is een theoretische workshop.  Er komt geen naaimachine aan te pas, enkel een pen, papier en meetlint :-). 

€45,00
(Prijs per stuk Incl. BTW en excl. transportkosten

Je wil graag 1 Technieken 1: Patroon aanpassen bestellen, dat kost €45,00.