Mondmaskers - Corona

Er is er ook de enorme roep voor mondmaskers*.

Heb jij thuis een voorraad katoenen stof liggen en wil je aan de slag ... het FOD Volksgezondheid heeft een patroon uitgewerkt, samen met de nodige raadgevingen.  Daarnaast is er ook deze website waar je terecht kan: www.maakjemondmasker.be

De nodige materialen:

We promoten dat iedereen gewoon zijn eigen voorraad opgebruikt.  Je moet je echt niet in de kosten gaan steken, maar als je toch je voorraad wil aanvullen, kan je bij ons terecht:

Stoffen:
Gewone katoen is het meest interessant en kan ook het beste tegen kookwas.  Lakens, keukenhanddoeken, badhanddoeken, tetradoeken, zijn allemaal goede alternatieven.  Werk altijd in 2 lagen, in 2 verschillende stoffen zodat je de binnenkant goed kan onderscheiden van de buitenkant.

Voetnoot bij de katoen op onze webshop:
Bij onze katoenen stoffen ga je altijd een maximum temperatuur geafficheerd zien van 30°C/40°C. Deze maximum temperatuur is een richtlijn van de leverancier.  Bij een hogere temperatuur geven zij geen garantie meer op het kleurbehoud.

Onze katoen kan perfect kookwas aan, maar de bedrukking kan sneller 'vaal' worden bij het wassen op hogere temperaturen.  Kies dus bij voorkeur lichtere kleuren en lichtere bedrukkingen, die gaan over het algemeen langer mooi blijven, ook als ze op hogere temperaturen gewassen worden.

Linten:
Wij gaan uit van een lengte van 40cm/lintje, dus 1m60 in totaal per masker.

Gebruik bij voorkeur 100% katoenen linten (paspel, keperlint, evt. biais ...)  Dit kan perfect tegen kookwas en is het meest voordelig in prijs.

Elastiek:
Wij hebben twee soorten elastiek in huis.  De ronde, smalle elastiek met een fijne doorsnede van 2mm en een iets bredere van 6mm in het wit en zwart.  Al onze elastiek kan op een hogere temperatuur gewassen worden (60°C)

Bestel je graag je materiaal bij ons ?
Super, wij doen er alles aan om uw bestelling zo snel en volledig mogelijk bij jou te krijgen.
Om de verzending zo snel mogelijk te laten verlopen, vragen wij een beetje hulp van jou:

- Bestel liever 1 meter (aantal '4') van 1 kleur, ipv van 4 verschillende kleurtjes
van 25 cm ... qua knippen scheelt dit enorm. 
- Als je je bestelling plaatst en de kleur is niet heel erg van belang, vermeld dit dan even in het 'opmerkingen-veld', bij het afronden van je bestelling. Zo kunnen we sneller beslissen om een ander kleurtje te leveren zonder dat we eerst contact moeten zoeken met elkaar
- Vermeld zeker je telefoonnummer bij het plaatsen van je bestelling.  Zo kunnen we snel even contact opnemen met jou als we toch nog even iets moeten dubbel checken qua kleur, hoeveelheid, beschikbaarbeid, ...

Wij danken jullie voor het vertrouwen en jullie massale inzet !!

Heel veel succes en hou het gezond xx


* Even een kleine voetnoot .... deze zelfgemaakte maskers zijn een hulpmiddel, maar zijn zeker niet te vergelijken met de professionele maskers.