Parkeren in Bree

De rijrichtingen in Bree-centrum zijn verandert.  De kleine ring is 'enkel-richting' en onze straat kan je enkel nog uitrijden.  Hierdoor denk je best op voorhand even na waar je nu het beste parkeert.

We zetten de mogelijkheden even op een rij.

De Augustijner-parking

In deze ondergrondse parking sta je het eerste uur gratis.  Daarna betaal je 0,80€/uur.  Ideaal als je je auto centraal wil parkeren en je geen zorgen wil maken over je parkeerschijf.

Als je boven komt, ga je naar de kleine ring toe (dus weg van het centrum) richting de KBC-bank.  Je wandelt de kleine ring af en bij Apotheek Van Dijck draai je de Gerdingerstraat in.

****

Als je van Bocholt komt, is het vervelender.  Je mag onze straat niet meer inrijden en op de kleine ring mag je enkel naar rechts afslaan.  Dus 'weg' van de Augustijnerparking.  Als je van Bocholt, Hamont, Neerpelt, .... afkomt zijn de volgende parkeerplaatsen misschien interessanter:

P10 - Gerdingerpoort

Hier zijn een 25-tal parkeerplaatsen gecreëerd.  Je mag hier zonder schijf, onbeperkt parkeren.


De Augustijner-parking (voor de mensen die van Bocholt komen)

Parkeer je graag in de Augustijner of op de gewone plaatsen voor Apotheek Van Dijck, sla dan op de Sportlaan al af naar links (richting Carrefour).  Je rijdt het centrum binnen via het klein straatje achter Morris Interieur - naast de brandweer (Bocholterstraat) of via het rondpunt na de Toleik (Delhaize, Action, ...).  Zo kom je in de juiste richting op de kleine ring en kan je makkelijk de ondergrondse parking inrijden of gebruik maken van de bovengrondse parkeerplaatsen ter hoogte van Apotheek Van Dijck.

Parkeerschijf

In heel Bree parkeer je bovengronds gratis, maar moet je wel gebruik maken van je parkeerschijf.  Binnen de kleine ring (het echte centrum rond de kerktoren - Blauwe zone 1u) mag je 1 uur staan.  Op de ring rond het centrum mag je 2u blijven staan (Blauwe zone 2u).

Nog meer informatie over parkeren en de bereikbaarheid van Bree-centrum vind je terug op de website van Bree Beleven