Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen per categorie. Moest er toch nog iets niet duidelijk zijn, stuur ons gerust een mailtje op info@hetstoffenhuis.be. Wij beantwoorden met plezier.

Bestellen

Het plaatsen en bijhouden van bestellingen is gemakkelijk en kan met slechts enkele klikken. U zet de producten in uw winkelwagen en vervolgens kunt u via onze kassa afrekenen.

Nadat u uw bestelling bevestigd heeft en de betaling via de beveiligde site volledig doorlopen is, krijgt u per mail een orderbevestiging. Indien u heeft gekozen voor betaling via overschrijving krijgt u daarbij de nodige gegevens voor de overboeking.

Al onze prijzen zijn inclusief BTW ( 21% of 6% naargelang het product ) en exclusief de verzendingskosten. Bij het afrekenen wordt de totale kost getoond, dus inclusief verzendkosten.

In het kader van de verkoop op afstand heeft u het recht om af te zien van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de veertien kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering. Na telefonische melding of melding via e-mail kan u de goederen op eigen risico en kosten, in onbeschadigde en ongebruikte toestand, terugsturen naar het volgende adres:

Het Stoffenhuis
Pater Neyenslaan 34A
3960 Bree
België

Bij ontvangst van het pakket maken we het aankoopbedrag exclusief verzendkosten, na controle, per bank over.

Op maat geknipte stoffen, linten, steunvliezen, ... vallen onder de noemer 'maatwerk' en kunnen daarom niet terug genomen worden evenals geopende patronen.

Al onze stoffen selecteren wij met de grootste zorg.  Eventuele fouten in de weving/breisel worden tijdig vermeld en samen met de klant besproken.  

Wij raden aan al onze stoffen voor te wassen voordat u ze knipt en dit op een 'fijn was'-programma, idealiter op 30°C.  Voor wollen stoffen (of stoffen met een wol-mengeling) raden wij handwas aan.  Door de stoffen voor te wassen, haalt u 'de krimp' uit het stof en worden ook eventuele chemische residuen weggewassen.  Voor stoffen die door een foute wasbeurt (te warm, te koud, gebruik van de droogkast, een vuile wasmachine, overmatig gebruik van wasmiddelen/wasverzachters ...) beschadigd, bevlekt, ... geraken, kan Het Stoffenhuis niet aansprakelijk gesteld worden.  Deze stoffen worden niet terug genomen, hier kan geen terugbetaling voor geëist worden of aanspraak gemaakt worden op een tegoedbon.

Al onze stoffen knippen wij met de grootste zorg.  Mochten wij toch een fabricage-fout in de weving/breisel over het hoofd gezien hebben, laat ons dit dan zo snel mogelijk weten.  Dit met een maximum termijn van 14 dagen na de aankoop en voordat de stoffen verknipt zijn.  Eenmaal de stoffen verknipt, kunnen wij (ook al is er een duidelijke aanwezige fabricagefout) hier niet meer in tussenkomen.

Betalen

In onze webshop handelt het betaalplatform: Mollie onze online betalingen af.  Ja kan kiezen uit de volgende betaalmethoden: 

1. Online overschrijving via Bancontact/KBC/Belfius.  Dit is de snelste manier om je bestelling thuis te ontvangen en is even veilig als een manuele overschrijving.  Via deze optie krijg je de mogelijkheid om met je eigen bankkaart en de bijhorende kaartlezer van je bank, de overschrijving uit te voeren via een beveiligde internetverbinding.  Mollie voert deze transactie voor ons uit.  Het voordeel is dat je betaling automatisch bij ons geregistreerd wordt en wij je bestelling heel snel kunnen verwerken en versturen. (weliswaar binnen de openingsuren van onze winkel).

Helaas aanvaardt onze webshop enkel Belgische betaalkaarten.  Aan onze buitenlandse klanten vragen we om het verschuldigde bedrag manueel over te schrijven.

2. Ideal / Sofort. Onze Nederlandse en Duitse klanten kunnen via Ideal/Sofort hun betaling elektronisch doorsturen.  Dit biedt dezelfde voordelen als voor onze Belgische klanten met bancontact.  Wij ontvangen een automatische registratie van je betaling van daardoor kunnen we je bestelling sneller verwerken en versturen. 

3. Overboeking.  Via deze optie opteer je er voor om zelf je overschrijving via je eigen bank (al dan niet online-banking) in te geven.  Hierbij moeten we wel even de aandacht er op vestigen dat we jouw bestelling pas kunnen verwerken (en de bestelde stoffen effectief pas kunnen afsnijden) en verzenden als wij je betaling effectief ontvangen hebben.  Dit kan een 3-tal werkdagen in beslag nemen.

Mogen we vragen om je overschrijving binnen een redelijke termijn uit te voeren.  Als je bestelling na 3 weken nog openstaat en we je betaling nog niet ontvangen hebben, zijn we helaas genoodzaakt om je bestelling te annuleren.
 

Wat je ook kiest, weet dat er geen additionele transactiekosten in rekening worden gebracht.  Hierbij nog even onze eigen bankgegevens:


Bankrekeningnummer: BE70 0689 0432 1125
Naam: Het Stoffenhuis
Plaats: Bree

BIC: BBRUBEBB
Naam bank: Belfius

Je kan bij Het Stoffenhuis korting sparen met de kaart van de gezinsbond, onze eigen klantenkaart (via de Bree-app) of telkens als je bij ons een bestelling plaatst via onze webshop (voor alle bestellingen vanaf 1/10/'17).  Hiervoor hanteren wij de volgende spelregels:

Sparen met de kaart van de gezindsbond:

Telkens je bij ons koopt, wordt je persoonlijke kaart van de gezinsbond gescand.  Op deze kaart wordt een bedrag van 5% van je aankoopbedrag weggeschreven.  Als je een totaal van 10€ (of een veelvoud hiervan) gespaard hebt (bij ons of bij andere deelnemende handelaren) kan dit in mindering gebracht worden van je aankoopbedrag. 

Sparen met onze eigen klantenkaart (via de Bree-app) of telkens je een bestelling plaatst in onze webshop:

Telkens je bij ons koopt, scan je je persoonlijk profiel van je Bree-app (smartphone) op onze tablet in de winkel.  Na je zesde aankoop ontvang je een cadeaubon/tegoedbon voor een waarde van 5% van het totaalbedrag dat je opgespaard hebt tijdens deze aankopen.  Deze kan je gebruiken bij je volgende aankoop stoffen*.

Als je online bestelt via onze webshop, houden wij je bestellingen bij ons bij.  Na je 6de bestelling ontvang je van ons een mail met een tegoedbon van 5% van het totaal van je aankoopbedragen die je kan gebruiken bij je volgende aankoop stoffen*.

Welke artikelen tellen mee voor de klantenkaarten:

We zijn een stoffenwinkel dus al onze stoffen tellen mee voor deze klantenkaarten.

Welke artikelen zijn uitgesloten voor de klantenkaarten*:

  • Onze toebehoren (garens, linten, elastieken, knopen, kleinvakartikelen, fournituren,...)
  • Onze patronen
  • Onze workshops
  • Onze (naai-)machines
  • ... bij andere kortingsacties zoals bij solden, braderiën, couponkorting, gratis verzendingsacties ... kies je zelf of je voor de kortingsactie gaat of dat liever de korting van de klantenkaart ontvangt.
  • Onze klantenkaarten zijn niet cumuleerbaar met cadeaubonnen (noch met onze eigen cadeaubonnen, noch met externe bonnen zoals bv. de cadeaubonnen van Stad Bree)

Vanaf nu kan je in onze fysieke winkel ook terecht met je Payconiq-app. De snelle manier om zonder je bankkaart te betalen. Installeer de app en betaal met je smartphone.

Bewaren

Onze shop aanvaardt makkelijk al uw cadeaubonnen en evt. kortingscodes.  Geef uw bestelling zoals gewoonlijk in.  Bij afreken-scherm kan u onderaan uw cadeaubon-/kortingscode ingeven.  Het systeem berekent daarna het effectief te betalen bedrag. 

Indien de waarde van uw cadeaubon hoger is dan uw bestelling, onthoudt het systeem uw krediet.  Bij een volgend bezoek aan onze webshop kan u gewoon dezelfde code van uw cadeaubon gebruiken totdat uw krediet volledig opgenomen is.

Onze cadeaubonnen zijn een jaar geldig (na de uitgifte-datum) daarna worden ze helaas niet meer aanvaard.  U kan uw cadeaubon voor al onze producten gebruiken, enkel voor onze workshops geldt een uitzondering. Hiervoor kunnen geen cadeaubonnen aangekocht of ingeruild worden.

Houdt uw cadeaubon-code goed bij, enkel met de correcte code kunnen wij uw tegoed toekennen en verwerken.

Aan onze professionele klanten binnen de EU (behalve voor België) vragen wij om op voorhand met ons contact op te nemen als u bij ons een bestelling wil plaatsen voor uw firma.  Dit om een correcte afhandeling van uw factuur te waarborgen.

Verzenden en afhalen

U wordt via een e-mail op de hoogte gebracht wanneer uw bestelling klaarligt om af te halen in de winkel.

Als u ervoor kiest om via overschrijving of contant te betalen, maken wij uw bestelling klaar wanneer het volledige bedrag ontvangen is. U contacteert ons best even telefonisch voor de afhaling, om zeker te zijn dat alles van uw bestelling voorradig is.

Afhalen kan tijdens de openingsuren van onze winkel op het volgende adres:

Gerdingerstraat 17
3960 Bree
België
Tel. 089/732716

Wij verzenden je pakketje zo snel mogelijk tijdens de openingsuren van onze winkel.  Dit wil zeggen dat de betaalde bestellingen hier de dag zelf nog kunnen vertrekken op woensdagvoormiddag, donderdag, vrijdag en zaterdag.  Bestellingen die ons bereiken op zondag, maandag en dinsdag zullen, ten vroegste, vanaf woensdag verwerkt worden.

Wij doen een beroep op Bpost voor al onze verzendingen.  Daarbij hanteren we de volgende tarieven.

België Nederland Luxemburg + Duitsland Frankrijk
6,5 € 8,5 €  9,5 € 12,5 €

Bpost factureert tijdens de eindejaarsperiode 1€ (!) extra aan.  Daarbij garandeert ze niet meer dat het pakket effectief thuis afgeleverd wordt, maar bestaat er een kans dat het zelf afgehaald moet worden bij een Bpost-afhaalpunt.  Hier kunnen wij helaas zelf niets aan doen ... misschien is kiezen voor PostNL goedkoper, maar kiezen voor een buitenlandse speler voor een service in België is toch de wereld op zijn kop ...

Wij hebben besloten om jullie pakjes ook tijdens de eindejaarsperiode gratis te blijven versturen bij een min. bedrag van 45 euro.  Daarnaast verhogen wij ons verzendtarief met 0.5 €.  We facturen dus 50% door en betalen zelf de andere 50% van de prijsstijging van Bpost.  Deze prijsstijging gaat in op 23/11/'20 en blijft zo t.e.m. 31/01/'20.Bestellingen vanaf 85€ verzenden wij gratis binnen België en Nederland*.

Voor verzending naar andere landen, neem even contact op via info@hetstoffenhuis.be

Wij hanteren voor al onze stoffen (ongeacht hun gewicht) dezelfde voorwaarden.  De verzendkosten voor persoonlijke offertes, of B2B aanbiedingen kunnen hiervan afwijken.


****

Controleer zeker uw adres als u uw bestelling plaatst

Controleer nog even uw verzendadres op juistheid en volledigheid !! Wij zijn helaas genoodzaakt om u extra verzendkosten aan te rekenen indien we uw pakket terug ontvangen wegens fouten of onvolledigheden in het adres.

Indien u niet thuis bent op het moment van de aflevering zal de postbode een berichtje achterlaten in uw brievenbus zodat u uw pakketje kan gaan afhalen bij uw postkantoor. Uw pakket zal hier 14 dagen op u wachten voordat het retour naar ons gezonden wordt. Meldt u zeker tijdig aan bij uw postkantoor. Indien het pakketje retour komt en wij het een tweede maal moeten verzenden, zijn we helaas genoodzaakt om u deze extra verzendkosten aan te rekenen.

****

*Gratis verzending vanaf 85€

Helaas kan het in uitzonderlijke gevallen voorvallen dat we uw bestelling niet volledig kunnen uitleveren (door bv. stock-tekort, fouten in uw bestelling, overmacht, ...).  Hierdoor kan het totaal van uw uiteindelijke geleverde bestelling lager uitvallen dan de grens van 85€.

In dit geval leggen wij de keuze bij u.  Of wij betalen u het verschil tussen uw betaalde bestelling en uw uiteindelijk geleverde bestelling terug (contant of via overschrijving), na aftrek van de transportkosten zoals hierboven vermeld.

Of wij schrijven een waardebon uit ter waarde van het totale verschil.  Deze waardebon blijft een jaar geldig en in dit geval blijft de initiële verzending van uw bestelling gratis.

Onze Workshops

Wij organiseren regelmatig workshops en naai-ateliers in onze winkel te Bree.  Al onze workhops worden gegeven door deskundige lesgeefsters met een hart voor de zelfmaakmode.  We werken in kleine groepen (max 6 deelnemers) waardoor er voldoende ruimte en plaats is voor persoonlijke begeleiding, aandacht en al je vragen.

Voor iedere workshop kan je je inschrijven via onze webshop.  In de meeste gevallen betaal je eerst een voorschot en wordt het overige gedeelte van het inschrijvingsgeld de dag zelf afgerekend.  Eenmaal het voorschot (of het volledige inschrijvingsgeld) betaald, ben je zeker van je plaatsje aan onze tafel.  Bij annuleren of afwezigheid wordt het voorschot/inschrijvingsgeld niet terug betaald.  Tenzij wij – of jij- nog iemand vindt om je plaatsje mee op te vullen – in dat geval betalen wij je voorschot/inschrijvingsgeld integraal terug.  

Tijdens onze workshops, naai-ateliers, ... werk je enkel met stoffen en materialen die bij Het Stoffenhuis aangekocht zijn.

Tijdens onze workshops kunnen er foto's gemaakt worden. Deze worden enkel gebruikt door Het Stoffenhuis zelf om een impressie van onze workshops te geven op social media (facebook, instagram, ...) of voor commerciële doeleinden op onze eigen website/webshop/facebookpagina/instagram/...  Indien u dit niet wenst, vragen wij om ons dit - voor aanvang van de workshop- te melden.  

Weetjes

In onze webshop verwijzen we regelmatig naar het GOTS-label of Ökotex-certificaat.  Maar wat betekent dat nu eigenlijk ?

Voor kleding en textiel gemaakt van biologische natuurvezels, zoals biologisch katoen, zijn er verschillende keurmerken. Eén van de strengste labels is GOTS (Global Organic Textile Standard). Kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Daarnaast moet het hele productieproces ‘schoon’ zijn door bijvoorbeeld milieuvriendelijke chemicaliën te gebruiken en in de fabrieken te werken met waterzuivering.

Lees hier meer over het GOTS-label

In onze webshop herken je deze stoffen aan het groene 'Organic'-label.  Daarbij vind je ze snel terug via de snelknop 'Organic'.

Waarbij het bij GOTS heel erg draait rond de ecologische voetafdruk die ze nalaten, legt Oeko-tex de nadruk op het juist gebruik van verven en chemicaliën zodat deze absoluut vrij zijn van schadelijke stoffen en dus niet schadelijk zijn voor eindgebruiker in welke vorm dan ook.Leer hier meer over het Ökotex-label

Bedrijfsinformatie

Onze winkel

Gerdingerstraat 17
3960 Bree
Tel. 089/73 27 16

info@hetstoffenhuis.be

www.hestoffenhuis.be

Bedrijfsgegevens

BTW-nummer: BE 0474.771.745

Algemeen IBAN-nr: BE56 0689 0426 9288
Webshop IBAN-nr: BE70 0689 0432 1125
BIC : GKCC BE BB

Contact en openingstijden

Woensdag: 9u - 12u
Donderdag en vrijdag: 9u - 12u en 13u30 - 17u30
Zaterdag: 10u - 12u en 13u30 - 17u

 

Check eventuele afwijkende openingsuren en beursdagen in onze agenda!

Klachten en verbeterpunten

Als u een opmerking, klacht of verbeterpunt heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren.  Dit kan telefonisch op het nummer: 089/732716 of via info@hetstoffenhuis.be

Wij zullen al het mogelijke doen om uw klacht te verhelpen.